FAQ / Veelgestelde vragen

Kom je er niet helemaal uit? Geen probleem, wij kunnen je vast wel verder helpen. Hieronder lees je de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur ons dan een e-mail.


Algemeen

 • Welk model gebruikt PETE bij het opstellen van plannen en doelen?

  Het Reflectie- en ontwikkelingsmodel voor leraren en scholen helpt jou als leraar om je sterken en zwakke kanten in kaart te brengen, en te bepalen op welke gebieden jij je verder wilt ontwikkelen. Dit model is op 31 maart 2017 gepresenteerd door lector Neely-Anne de Ronde van Driestar hogeschool.

  Bekijk hier een video met uitleg over dit model.

   

 • Van wie is PETE?

  PETE is ontwikkeld door Driestar onderwijsadvies.  Het idee voor PETE is bedacht door de leerkring Opbrengstgericht werken van Samen in ontwikkeling.

  De app is onderdeel van het platform BEDDERx. BEDDERx zet al langere tijd een app in om impact van ontwikkelingsprogramma’s in organisaties te vergroten.

 • Wat kost PETE?

  Bij een aantal cursussen, opleidingen of ontwikkelingstrajecten van Driestar onderwijsadvies en Driestar hogeschool kun je gebruik maken van PETE. Hieraan zijn op dit moment geen extra kosten verbonden.

  Wil je buiten bovengenoemde situaties gebruik maken van PETE? Dat kan! Neem hiervoor contact met ons op.

 • Waar komt de naam PETE vandaan?

  PETE is een hommage aan Piet Kuijt, de oprichter van Driestar educatief. In 1944 richtte hij kweekschool De Driestar op, waarin hij een groep jonge aanstaande leerkrachten samenbracht om samen te leren, reflecteren en te ontwikkelen.

  In de app PETE doen we dit nog steeds: onderwijsprofessionals samenbrengen om samen een volgende stap in onze persoonlijke ontwikkeling te zetten.

   

   

App

 • Op welke apparaten kan ik PETE gebruiken?

  PETE is een app voor op je telefoon en beschikbaar voor Android en iOS (Apple). Op Android wordt PETE ondersteund vanaf versie 4.4. iOS wordt ondersteund vanaf versie 8.

  Naast de app kun je ook in je browser inloggen op PETE. In deze webclient kun je niet alle functionaliteiten van de app gebruiken.

 • Hoe kan ik inloggen in de webclient?

  Om in te loggen in de webclient van PETE, moet ‘webtoegang’ ingeschakeld zijn in de app. In PETE vind je deze instelling onder Instellingen > Webtoegang.

 • Wat kan ik met PETE?

  PETE is er voor onderwijsprofessionals. Of je nu leerkracht, intern begeleider of directeur bent. Of je nu in het laatste jaar van de pabo zit, of al twintig jaar voor de klas staat.

  De app helpt jou allereerst bij het opstellen van een ontwikkelplan. Aan welke doelen wil je werken? Meestal gaat dit samen met een bepaald ontwikkeltraject; zoals deelname aan een Werkplaats van Driestar onderwijsadvies, een bepaalde cursus die je volgt of je LIO-stage.

  Heb je eenmaal vastgelegd aan welke doelen je wilt werken, dan helpt PETE je bij het bereiken van deze doelen. Bijvoorbeeld door jou op de juiste momenten passende tips te geven. Deze tips zijn vooral praktisch van aard: PETE helpt je bij kleine gedragsveranderingen. Maar ook door je in contact te houden met je coach of begeleider, die jou feedback geeft en verder helpt. Tenslotte geloven wij ook dat je vooral samen moet ontwikkelen: met PETE blijf je in contact met je collega’s of studiemaatjes.

  Door progressie van je doelen vast te leggen, doelen af te ronden, notities toe te voegen en feedback te vragen en te verwerken leg je met PETE een compleet dossier aan van jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat kan handig zijn als je je ontwikkeling moet verantwoorden aan een leidinggevende of studieloopbaanbegeleider.

Privacy en gegevens

 • Waar worden mijn gegevens opgeslagen?

  De gegevens die je deelt in PETE worden allereerst lokaal op jouw telefoon opgeslagen. Daarnaast worden je gegevens versleuteld opgeslagen op onze servers. Deze servers staan in Europa. Wij delen je gegevens niet met andere partijen. Een aantal van je persoonsgegevens (zoals je e-mailadres) gebruiken wij om zonodig contact met je op te nemen. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Registreren en inloggen

Staat je vraag er niet tussen?

Twijfel niet en stuur je vraag naar ons door.

Of je nu net voor de klas staat of al jaren in het onderwijs werkt, het blijft nodig om jezelf te ontwikkelen. Ik merk dat PETE leerkrachten op alle niveaus inzicht geeft in hun ontwikkeling.


Gerben Heldoorn // Driestar onderwijsadvies